Barefoot Walking

Barefoot walking, oftewel blootsvoets lopen, is vanuit vele opzichten een extreem gezonde levenswijze. Natuurvolkeren deden en doen niet anders dan barefoot walking. Het blootsvoets lopen trekt ons in eerste instantie mogelijk niet. Door het langzaam aan in tijd en eerst binnen op te bouwen, zal het idee van koude, vochtigheid en vuiligheid van tijdelijke aard zijn.

Barefoot walking:
1) aardt het lichaam beter en maakt het lichaam steviger.
2) geeft meer energie, voelbaar en merkbaar, al na een paar dagen.
3) masseert direct de voetreflex punten en daarmee alle delen van het lichaam
4) draagt bij aan het reinigen van het lichaam.

Barefoot walking is een ‘absolute must’ bij sungazing om een teveel aan opgenomen energie simpelweg middels blootvoets contact met de aarde weg te laten stromen. De aarde heeft een neutraliserende werking. Zelfs spanning in ruimtes binnen door electriciteit (micro-voltages) en straling (‘draadloze’ verbindingen) worden zo snel en eenvoudig weggenomen. Barefoot walking ‘an sich’ is een verademing, ‘een must en een lust’…

Zelf loop ik veelal blootsvoets. Daarnaast maak ik buiten gebruik van speciale vijfvinger-schoenen, die als een handschoen om de voeten passen. De zool is extreem dun, waardoor het contact met de aarde op koude en natte momenten net dat beetje extra comfort biedt. Pas op: ga blootvoets lopen niet forceren en helemaal niet in het koude seizoen; opbouw naar een natuurlijke manier van leven is de tegenpool van de wijze waarop we de natuur ook hebben afgebouwd.

Barefoot vijfvingerschoenen  zijn te koop bij Anyones Runshop.

In het boek Sungazing wordt uitgebreid stilgestaan bij het belang van barefoot walking.