Communiceren over jezelf

Communiceren over wie jij bent, opent jezelf waardoor licht makkelijker doordringt in het lichaam. De mate van communicatie over jezelf is afhankelijk van de mate waarin jij jezelf kent. Hindernis hiertussen zijn vaak blokkades van gebeurtenissen uit het verleden, vervuiling en de wijze waarop wij deze compenseren (“verslavingen”).

Leren communiceren over jezelf leert je jezelf beter kennen en daar naar te handelen. Hierdoor loop je minder om, verspil je minder energie en ben je gerichter bezig om jezelf vorm te geven van binnenuit. Tijdens Sungazing zul je hier extra veel profijt van hebben. Licht treedt makkelijker binnen, doordat er minder weerstand is. Het lichaam regenereert sneller en helpt zo mee om gezonder en ouder te worden. In de dagelijkse omgang met mensen en jezelf zul je hier veel profijt van hebben. 

Leren luisteren naar jezelf

Communiceren over onszelf hangt nauw samen met het luisteren naar onszelf. Luisteren naar onszelf is belangrijk. Het zet aan tot een innerlijke ontplooiing en daarmee tot manifestatie van zaken die van belang zijn voor onszelf. Daar halen we voldoening uit. Luisteren naar onszelf kan niet op elk moment. Er is evenwicht nodig tussen de zaken die we dienen te doen, vanuit een maatschappelijk kader, en de zaken die we zelf belangrijk vinden.

Luisteren naar onszelf heeft niets te maken met het luisteren naar onze gedachten. Deze gedachten zijn veelal ontstaan uit eerdere ervaringen buiten ons zelf. Luisteren naar jezelf gaat over het laten ontstaan van een inzicht, een stem, een gevoel, vanuit zonder dat daar gedachten tussen zitten.

Voor Sungazing is luisteren naar jezelf een centraal thema. Het zet allereerst aan om de techniek veilig toe te passen en daarmee af te stemmen op de kracht en intensiteit van zonlicht. Zonlicht opent op die manier het lichaam verder, waardoor beter naar onszelf luisteren bewuster ervaren wordt.

In deze sessies leren we de juiste houding aan te nemen om het luisteren naar jezelf mogelijk te maken. Zo ontstaat een rijk gevoel van welbehagen en afgestemd zijn op een natuurlijke levenswijze.

Deze begeleiding is voor iedereen mogelijk en kent geen moeilijkheidsgraad.

In de afgelopen 15 jaar heb ik mij intensief bezig gehouden met het thema communicatie, mede bepaald vanuit mijn jeugd. Naast de benodigde opleidingen, heb ik van nature een sterke meta-communicatieve aanleg. De sessies zijn eenvoudig toe te passen en bieden veel effectiviteit in het dagelijks leven en tijdens het sungazen. 

Deze sessies zijn uiteraard ook geschikt voor mensen die niet sungazen.