Leren luisteren naar jezelf

Ons leven kent een druk bestaan. Veelal worden we geleid door zaken die buiten ons plaatsvinden. Luisteren naar hetgeen buiten ons plaatsvindt, verhindert het luisteren naar onszelf. 

Luisteren naar onszelf is belangrijk. Het zet aan tot een innerlijke ontplooiing en daarmee tot manifestatie van zaken die van belang zijn voor onszelf. Daar halen we voldoening uit. 

Luisteren naar onszelf kan niet op elk moment. Er is evenwicht nodig tussen de zaken die we dienen te doen, vanuit een maatschappelijk kader, en de zaken die we zelf belangrijk vinden. 

Luisteren naar onszelf heeft niets te maken met het luisteren naar onze gedachten. Deze gedachten zijn veelal ontstaan uit eerdere ervaringen buiten ons zelf. Luisteren naar jezelf gaat over het laten ontstaan van een inzicht, een stem, een gevoel, vanuit zonder dat daar gedachten tussen zitten. 

Voor Sungazing is luisteren naar jezelf een centraal thema. Het zet allereerst aan om de techniek veilig toe te passen en daarmee af te stemmen op de kracht en intensiteit van zonlicht. Zonlicht opent op die manier het lichaam verder, waardoor beter naar onszelf luisteren bewuster ervaren wordt.

In deze sessies leren we de juiste houding aan te nemen om het luisteren naar jezelf mogelijk te maken. Zo ontstaat een rijk gevoel van welbehagen en afgestemd zijn op een natuurlijke levenswijze. 

Deze begeleiding is voor iedereen mogelijk en kent geen moeilijkheidsgraad.