Ron van Dijen

Ik ben geboren in Den Haag op 16 juli 1966. Na een maatschappelijk leven als bedrijfskundige, kwam ik op mijn 33e in een onomkeerbare burn-out. Mijn lichaam leed aan chronische en complexe pijnklachten zoals zenuwpijn, osteoporose, poly-artrose en depressiviteit.

Diep van binnen wist ik, voelde ik, dat de oplossingen voor mijn levensvragen en genezing in de natuur liggen. Deze motivatie werd sterker toen bleek dat de ‘reguliere gezondheidszorg’ niets meer voor mij kon betekenen. Het gebruik van medicijnen als laatste advies was voor mij een non-issue. Ik gebruik al meer dan 20 jaar geen enkele medicatie omdat hiermee het contact met mijn lichaam vervreemd.

Ik heb de pijn vooral in de eerste jaren beleefd, geleefd en doorleefd. Daarnaast heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van homeopathie en natuurlijke genezingsmethoden gebaseerd op tradities van oorspronkelijke bewoners.

Zonlicht bood steeds meer oplossingen doordat ik begon in te zien, hoe ik ‘contact‘ kon maken met zonlicht. De zon begon mij steeds meer haar mysterie prijs te geven in mijn lichaam. De natuur werd hierdoor steeds meer een organische en reguliere geneeswijze. Ik zag onze gezondheidszorg steeds meer als een alternatieve wijze van genezen,  in geval b.v. noodzakelijk ingrijpen op korte termijn noodzakelijk is. Maar verre van de natuur afstaand.

Ik kreeg steeds meer gevoel met de levenswijzen van oorspronkelijke bewoners en culturen, in het bijzonder in de wijze waarop de zon centraal stond en als levensbron bewust gebruikt werd. Hierdoor ontdekte en paste ik steeds meer methoden toe en  verdiepte de inzichten en de levenswijzen daaruit vanzelf. Er vormde geheel organisch een natuurlijke leefwijze die mij hielp mijzelf te genezen en mijn leven evenwichtig vorm te geven. Zoals het ooit was en zoals het hoort…

De zon staat vanaf mijn eerste levensdagen centraal in mijn leven. Ik kwam als baby met grote regelmaat in contact met zonlicht. Tijdens mijn jeugd heb ik mij onbewust meer en meer gedistantieerd van licht door een ‘bedrukte opvoeding en jeugd’ en een maatschapelijke disharmonie.

Sinds 1999 ben ik mij weer bewust gaan wenden, richten en verdiepen in de werking van zonlicht. Er vormde zich een bibliotheek aan ervaringen en informatie over de geneeskracht van zonlicht. In 2006 kwam sungazing op mijn pad en ben toen met deze techniek gaan experimenteren en later toepassen.

Ik wist dat sungazing veel meer betekent dan wat ik gelezen had. Dankzij en door sungazing is de autoriteit voor mijn lichaam en geest steeds meer in mijzelf gaan onstaan. Ik heb 6 jaar dagelijks ge-sungazed en heb mijn lichaam op 2-maandelijkse basis laten toetsen vanuit de natuurgeneeskunde op zeer nauwkeurige en betrouwbare wijze.

Dankzij het zonlicht werd mijn leven eenvoudig. Werkelijk geluk werd iets van binnenuit. Het is mijn leven, mijn missie en mijn motivatie, om natuurlijk zonlicht als genezings- en leefmethode beschikbaar te stellen….

“The more you know, the less you need.”

Licht = Liefde, niets meer en niets minder. Als het contact met de lichtfrequenties van de zon veilig en verantwoord op de voor de hand liggende methoden gemaakt wordt, zal de vrije inteligentie ons bevrijden van de ‘beperkte’ kenniswetenschappen.”

“Voor het moment dat bij de mens de pijnappelklier in werking achteruit gaat, dient de ziel, het ‘eigenste eigen’ herkent en erkent te zijn. Zonder deze belangrijke inwijding, een belangrijk moment van inzicht, vervalt het leven in een vegetatieve staat en verdwijnt het gevoel van (eigen-)liefde op de achtergrond en daarmee de weg terug naar (een) uiteindelijk (t)huis”.  

Ron van Dijen
Lightyogi

Nawoord Hans van den Braak, Homeopaat en Natuurgeneeskundige