Veelgestelde vragen

Vraag: Als er één/paar dagen geen gelegenheid is om te sungazen, welke tijd dien je de eerstvolgende keer aan te houden?”
Antwoord: de laatst genoteerde tijd binnen deze afgelopen paar dagen.

Vraag: “Als ik een lange tijd of na de winter opnieuw begin met sungazen, welke tijd dien ik de eerstvolgende keer aan te houden?” 
Antwoord: Als sungazing een lange tijd niet heeftplaatsgevonden, bouw de reeds opgebouwde tijd in stapjes opnieuw op, naar de laatste tijd die je gemeten hebt (bv per 10-20 seconden). Als je na een hele lange (winter) periode opnieuw begint met sungazen is het raadzaam opnieuw te beginnen. Houd rekening met het feit dat de ogen opnieuw moeten wennen. Ga altijd af op je gevoel en wat voor jouw ogen goed voelt.

Vraag: “Ik heb het idee dat het zonlicht sterker wordt op aarde, is dat zo?
Antwoord:
Er zijn aanwijzingen dat dat inderdaad zo is. Houdt daarom rekening met de tijden en volg daarin  je gevoel. Binnen het eerste half uur van zonsopkomst of het laatste half uur van zonsondergang, alsmede 5 seconde per keer opbouwend  sungazen is bij deze sterker wordende zon te overwegen. 

Vraag: Ik woon in een appartement. Kan ik ook op het beton van mijn balkon sungazen?”
Antwoord: Kies voor een goede geleiding. Zoek altijd een plek buiten waar zand is, verwijder evt een paar stoep-/terrastegels. Doe dit ook in het geval je in je tuin geen zand hebt. Maak desnoods een zandbed in de tuin (1-2 spaden diepter grootte van je voeten), in de aarde (niet in een wasteil o.i.d.!), waar je op kan staan.

Omdat wij niet zo gewend zijn om zonlicht als genezingsmethodiek te gebruiken is juist een goede geleiding (afvoer van een teveel aan licht) van essentieel belang. Ervaar zelf het verschil, hoe fijn het is om zand als ondergrond te hebben en dagelijks minimaal 1,5 uur (liever langer) op blote voeten te lopen!

Vraag 5: “Moet het echt zo langzaam? Ik wil graag snel resultaat!”
Antwoord: Sungazing is een serieuze genezings- en bewustwordingstechniek. In het Westen zijn wij niet gewend aan intensief zonlicht, in vergelijking met b.v. landen rondom de evenaar en de Middellandse Zee. Het gaat hierbij niet om snel en veel, maar om de weg die je hierin aflegt. Maak er geen wedstrijd van en ontspan! Het licht doet de rest. Weerstand en ‘moeten’ maakt het voor de ogen moeilijker om het licht toe te laten. Vertrouw en geef je over en blijf trouw aan het tijdstip en de duur.

Vraag 6: “Kan ik het op mijn vakantieadres in het zonnige Zuiden ook op dezelfde manier doorgaan?” 
Antwoord: Pas op! Hoe dichter je naar de evenaar gaat, hoe sterker de intensiteit van zonlicht wordt. Verkort de tijd evt en sungaze bij een lagere UV waarde oftewel: eerder na zonsopkomst en dichterbij zonsondergang.

Vraag 7: “Waar kan ik adressen vinden waar ik SCIO-Indigo therapie kan doen?”
Antwoord: De lijst van Nederlandse en Belgische adressen voor SCIO-Indigo therapie staat hier.

Voor meer vragen, neem contact op middels het contactformulier aan de rechterkant, of hieronder:

[clean-contact]