Wat is Sungazing?

Sungazing Maarseveense Plassen april 2012 -  3/3Sungazing is een eenvoudige , natuurlijke methode waarbij:
1) op de juiste momenten,
2) op de juiste manier, en
3) met ondersteunende technieken in de zon gekeken wordt. Via de ogen wordt zonlicht, fotonen, opgenomen en verspreidt zich op directe wijze door het lichaam via het zenuw- en hormoonstelsel en zo naar alle lichaamscelen.

Het lichaam wordt hierdoor voelbaar, zichtbaar en meetbaar jonger, regenereert. Het bioritme wordt hersteld, omdat ons lichaamsritme afstemt raakt op het zonlichtritme. Ons bioritme herstelt doordat op natuurlijke wijze en ziektebeelden veranderen ten goede, omdat het leven organischer wordt.

Door de activatie van zonlicht in de cellen, gaat het lichaam reinigen en wordt het transparanter en schoner. Zonlicht dottert als het ware geblokkeerde zenuwbanen. Juist met reumatische klachten (pijn, beperkingen) is dit een verademing. Er ontstaat een positieve opwaartse spiraal van genezing (regeneratie) en een sterk toenemend bewustzijn, met vele positieve uitwerkingen in het dagelijks leven .

Gezondheidsorganisaties waarschuwen ons om niet in de zon te kijken. Je kan blind worden. Klopt. Maar hiermee komt tevens de genezende werking van zonlicht in de duisternis. En nemen mede hierdoor Westerse ziekten toe. Is er een tussenweg? Jazeker!

Sungazing doen we eigenlijk allemaal op indirecte wijze. Op een zonnige dag nemen we automatisch zonlicht via de ogen op. Het effect hiervan is meteen waarneembaar: we worden vrolijk en voelen ons beter. Het daarentegen direct opnemen van zonlicht is van een totaal andere orde en omvang.

Zonlicht is qua samenstelling en dieptewerking, en daarmee als potentie, niet te bevatten. Wetenschappelijk, op een mentale wijze, valt het ook niet uiteen te zetten omdat het voorbij onze (beperkte) mentale kennis gaat. Zonlicht doet een appèl op onze intuitie, waarbij vooral het zenuw- en hormoonstelsel bepalend zijn. Motivatie, discipline en gevoelsmatige afstemming en verantwoordelijkheid, zijn hierbij de enige voorwaarden.

Deze methode draagt automatisch bij aan een zeer diepe reiniging van het lichaam. Dit is één van de redenen voor controle en ondersteuning door een natuurarts of homeopaat. De kosten hiervoor zijn investeringen die men later eenvoudig terugverdiend. Geluk en gezondheid zijn hiermee deels wèl te koop. Ook de achterliggende oorzaken van de ziektebeelden (gevolgen), zoals compensaties in slechte voeding (vulling) en afleiding (buiten zichzelf invulling geven) nemen zienderogen af. Daarnaast is het innerlijk geluk wat men ervaart, een geluk die niet uit te drukken is in een investering of kosten.

De resultaten van sungazing zijn niet voor iedereen hetzelfde. Er zijn vele factoren die meespelen, zoals leeftijd, de mate en de ernst van de ziekte, discipline, motivatie en de hoeveelheid zonlicht benodigd.

volgende pagina